Συχνές Ερωτήσεις

Ποιά είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει εκπαίδευση το κουτάβι μου;

Από την πρώτη στιγμή που το κουταβάκι έρχεται στο σπίτι μας παρατηρεί και αρχιζει να μαθαίνει μέσα από την οποιαδήποτε συμπεριφορά μας.
Ξεκινώντας την εκπαίδευση του κουταβιού αλλά και την δική μας από την πρώτη κιόλας μέρα, ενισχύουμε τις επιθυμητές συμπεριφορές του, προλαμβάνουμε τις ανεπιθύμητες και ταυτόχρονα  χτίζουμε τις βάσεις για μια αρμονική συμβίωση και έναν ισορροπημένο χαρακτήρα.

Ο σκύλος μου είναι μεγάλος σε ηλικία, μπορεί να εκπαιδευτεί ή είναι πλέον αργά;

Στην εκπαίδευση σκύλων ισχύει και το «όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο» αλλά και το «ποτέ δεν είναι αργά». Ο σκύλος, λόγω της ικανότητας του να προσαρμόζεται εύκολα σε νέα δεδομένα, μπορεί να εκπαιδευτεί με επιτυχία όχι μόνο σε μικρή αλλά και σε μεγάλη ηλικία, μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος δομημένου ανάλογα  με τα προβλήματα συμπεριφοράς και τις ανάγκες του.

Πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση του σκύλου μου;

Η διάρκεια της εκπαίδευσης εξαρτάται από το σε τι θέλετε να εκπαιδευτεί ο σκύλος σας και από τα προβλήματα συμπεριφοράς του. Τα μαθήματα μπορεί να είναι είτε στοχευμένα και ελάχιστα σε αριθμό είτε σε «πακέτο» (ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης) και να διαρκέσουν από 3 μέχρι 3,5 μήνες.

Τι σημαίνει «κατ΄οίκον εκπαίδευση»;

Κατ΄οίκον εκπαίδευση σημαίνει ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται εκεί που εσείς και ο σκύλος σας ζείτε και δραστηριοποιείστε. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε τον σκύλο σας να ανταποκριθεί άμεσα στα πρώτα βήματα της εκπαίδευσης και διασφαλίζουμε οτι τα επιθυμητά αποτελέσματα επιτυγχάνονται εκεί ακριβώς που τα έχετε ανάγκη.

Υπάρχουν σκύλοι που δεν εκπαιδεύονται;

Διαχωρίζοντας τους σκύλους σε εκπαιδεύσιμους και μη (συνήθως με λανθασμένα κριτήρια) αφαιρούμε από τους δεύτερους την δυνατότητα να έχουν μια καλύτερη ζωή. Άσχετα από την φυλή, την ηλικία, τα προβλήματα συμπεριφοράς ή την εικόνα που έχουμε σχηματίσει, ο οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να βελτιωθεί μέσα από ένα σωστά δομημένο αλλά και ανάλογα προσαρμοσμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ο σκύλος μου έχει περάσει εκπαίδευση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως δεν έχει νόημα να ξαναπροσπαθήσω;

Κάθε σκύλος αξίζει να έχει μια πραγματική ευκαιρία να δείξει την καλύτερη εκδοχή του. Ένα μεγάλο μέρος των σκύλων που έχουν εκπαιδευτεί μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν σκύλοι που είχαν αρχικά χαρακτηριστεί «μη εκπαιδεύσιμοι», «ανεπίδεκτοι μαθήσεως», «πεισματάρηδες» κ. α.

Ποια εκπαιδευτική μέθοδο χρησιμοποιείτε;

Όλα τα προγράμματα και οι υπηρεσίες μας είναι αποτελέσματα των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και δεν εμπεριέχουν τη χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Γνωρίζουμε καλά ότι ο παντοτινός «εκπαιδευτής» του θα είστε εσείς και γι΄ αυτόν τον λόγο σας δίνουμε ενεργό ρόλο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μάθημα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την σωστή μεταχείριση του σκύλου σας.

Υπάρχει εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα της εκπαίδευσης του σκύλου μου;

Το αποτέλεσμα της εκπάιδευσης οποιουδήποτε σκύλου εξαρτάται α. Από τις γνώσεις και την εμπειρία του εκπαιδευτή και β. Από την συνέπεια του ιδιοκτήτη σε αυτά που προτείνει ο εκπαιδευτής. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πριν από οποιαδήποτε συνεργασία να πραγματοποιούμε μια έρευνα αγοράς και να λαμβάνουμε υπόψιν  το βιογραφικό, τις αξιολογήσεις και τα πραγματικά αποτελέσματα της δουλειάς του ανθρώπου με τον οποίο θα συνεργαστούμε.

back to top